Opdracht 4

 

Hiernaast zien jullie de nieuwe campagne van Doutzen Kroes. In deze campagne doet zij net alsof dat zij hiv/ aids heeft.  In Nederland is het nog een taboe om over dit onderwerp te praten. Hierover gaat dan ook deze opdracht.

Stel je voor, je kent iemand die besmet is met het HIV virus en krijgt uiteindelijk aids. Maar hij/ zij kan hier met niemand over praten. Iedereen die het weet wilt niet meer met hem/ haar omgaan omdat iedereen bang is om ook besmet te worden. Jij wordt hier heel erg boos van en wilt diegene met het hiv virus helpen.

Wat ga je doen:

-          Je gaat op jou manier Hiv / aids in de spotlight zetten.

-          Dit doe je door 1 A4tje helemaal in het teken te zetten van Hiv/ aids.

-          Je bedenkt een pakkende slogan. Een slogan is een zin die samenvat waar het onderwerp over gaat en wat mensen onthouden.

-          Gebruik het A4tje optimaal. Lukt dit niet op de computer, mag je dit ook gewoon door te knippen en te plakken op gewoon papier. Dit voeg je toe aan je eindverslag.

-          Het is belangrijk dat er plaatjes op het A4tje staan, pakkende woorden of zinnen en de slogan. Hoe je het doet mag je helemaal zelf weten.

-          Het gaat er om dat andere mensen beseffen dat als je hiv / aids hebt je hier gewoon eerlijk over kan spreken, en je niemand besmet door  vrienden te zijn.